Terug van weggeweest: affiliate links Pinterest

Hear hear, affiliate links op Pinterest zijn terug van weggeweest! Dankzij verbeterde spamfilters heeft het sociale platform besloten ze opnieuw toe te staan. En dat is goed nieuws voor mensen en bedrijven die met deze pins geld verdienen. In dit blog van The Pinfluencers lees je de antwoorden op 5 veel gestelde vragen over affiliate links op Pinterest.

Wat zijn affiliate links precies?

Om te weten wat affiliate links zijn, is het handig om eerst uit te leggen wat affiliate marketing inhoudt. Heel kort door de bocht is dit het promoten van andermans producten. Doe je dit succesvol en schaffen consumenten via jou het product aan, dan ontvang je hiervoor een commissie. Vaak is dit een klein percentage van het totaalbedrag. Dit alles doe je door een zogenaamde affiliate link te plaatsen; een link die aan de adverteerder doorgeeft via welke partner een verkoop heeft plaatsgevonden. Zo ontvang je de commissie waarop je recht hebt. Het plaatsen van affiliate links kan op je website, maar sinds kort dus ook weer op Pinterest.

Waarom waren affiliate links tot voor kort niet toegestaan?

Voor Pinterest is niets zo belangrijk als het hebben en houden van een platform dat voor iedereen prettig en toegankelijk is. Dat wil zeggen: vrij van spam en vervelende reclame, maar met waardevolle pins over diensten en producten waarnaar gebruikers op zoek zijn. Nu zijn affiliate links op Pinterest niet per definitie spam, maar dit kwam wel vaak voor. Inmiddels zijn de spamfilters van Pinterest zo ver doorontwikkeld, dat ‘reguliere’ affiliate links en spam prima uit elkaar worden gehouden. En zijn affiliate links dus terug van weggeweest.

Is dat goed of slecht nieuws?

Over deze vraag – en het antwoord dus ook – kunnen de meningen verschillen. De belangrijkste bedoeling van Pinterest is dat gebruikers waardevolle ideeën en inspiratie kunnen opdoen. Affiliate links kunnen daarin zeker een rol spelen en op die manier dus een waardevolle toevoeging zijn voor het platform. In dat opzicht is het goed nieuws, zeker voor de mensen die er voorheen geld mee verdienden.

Affiliate links Pinterest: hoe pin ik ze?

Gebruikte jij vroeger al affiliate links op Pinterest? Of wil je daar nu mee beginnen? Bekijk dan eens dit filmpje van simplepinmedia: How to add an affiliate link to Pinterest.

Met deze tips kun je direct aan de slag.

Is er nog meer waarmee ik rekening moet houden?

Ben je van plan om affiliate links te gebruiken op Pinterest? Doordenk dan allereerst een goede strategie. Hoeveel van deze links plaats je? Passen ze bij jouw doel en doelgroep? Het is zonde om veel volgers te verliezen doordat ze afhaken op een overkill aan niet-relevante content. Kortom: ga lekker creatief aan de slag met het creëren van relevante content. Zoals je dat altijd doet. Affiliate of niet.

Meer weten? Lees alles over de veranderingen omtrent affiliate links op Pinterest, via hun eigen business blog: Affiliate links are now allowed on Pinterest!

Leave a reply