Ken je de verhalen over al het verkeer dat mensen via Pinterest naar hun website en webshop krijgen en wil je dat ook? En dit het liefst zonder dat je nu al te lange to-do lijst nog langer wordt? Het geheim van succesvolle Pinterest marketing is simpel – het gaat om de plaatjes. Jazeker, het draait allemaal om het ontwerp, de tekst overlay, de pinbeschrijving en zelfs het aantal afbeeldingen dat je maakt!

Hoe maak je Pinterest afbeeldingen?

Het mooiste is dat wanneer je leert om krachtige afbeeldingen voor Pinterest snel te maken, je geen enorme backlog aan content hoeft te hebben om resultaten te zien. Je hoeft ook geen professioneel ontwerper te zijn. Laten we eens kijken hoe je in een paar minuten onweerstaanbare Pinterest-afbeeldingen kunt maken. Je zal zien dat het makkelijker is dan je denkt.  In deze blog leer je hoe je verleidelijke afbeeldingen maakt die zowel Pinterest als pinners onweerstaanbaar vinden-en dus verkeer naar je website en webshop opleveren.

Wat maakt een Pinterest-afbeelding onweerstaanbaar?

Bedenk dat mensen op Pinterest zoeken naar nieuwe ideeën en producten. In hun zoektocht hopen ze inspiratie op te doen terwijl ze door de smartfeed (de tijdlijn van Pinterest) met honderden pins scrollen. Pins helpen mensen om te beslissen wat ze gaan doen en kopen. Dat kan zijn met het oog op de toekomst, maar zeker ook om items en ideeën te vinden om hun dagelijkse leven vandaag te verbeteren.

Pinterest analyseerde meer dan 21.000 pins van verschillende formaten om meer dan 25 attributen daarvan te bekijken (bijvoorbeeld of de pin een logo had, een nieuw product was, enz.). De bedoeling was om erachter te komen welk consistent element bij alle pins zorgde voor meer naamsbekendheid, e-mail aanmeldingen en online en offline verkoop. De uitkomsten van dit onderzoek helpen jou de perfecte PIN te maken.