Lengte is wel belangrijk…..op Pinterest

de-juiste-afmetingen-van-afbeeldingen-op-pinterest

De juiste afmeting van een pin op Pinterest

Een titel met een knipoog, ja dat klopt;). Maar op dit visuele platform doen afmetingen er wel toe. Pinterest is all about verticals-zegt men. En dat is waar. Pins die het meest conversie opleveren zijn verticaal. Dat komt ook omdat de Smart Feed (de tijdlijn van Pinterest) zo is ingericht. En dat heeft Pinterest weer gedaan omdat je meer content kan laten zien op een scherm in een rechthoekige beeldverhouding, dan horizontaal.

De afmetingen van je afbeelding zijn afhankelijk van de soort content die je plaatst in een pin; een blog artikel, een video of een infographic. Maar ze zijn altijd verticaal! De afbeeldingen die de meeste kliks en bezoek naar je website, webshop of je blog opleveren hebben een verhouding tussen 2:3 en 1:3,5. De minimale resolutie is 150 DPI en maximaal 300.

Tools om je pins vorm te geven

 Afbeeldingen in het juiste formaat opmaken is niet altijd even makkelijk. En je kunt ook niet een foto van bijvoorbeeld 500*700 omzetten. Ja het kan wel, maar dan krijg je de bekende opgeblazen afbeeldingen, dat ziet er niet uit. Gelukkig zijn er een aantal tools en programma’s, betaald en gratis, om je een handje te helpen. Ik noem een aantal van mijn favorieten

Canva en Picmonkey beschikken over Pinterest templates! Dus je upload je afbeelding, schrijft een pakkende overlay en klaar ben je. SnagIt is een tool waarmee je heel handig afbeeldingen die je op het web tegenkomt kan bijsnijden, vormgeven en zo precies naar je hand zetten. Studio Design is een app voor je Iphone of Ipad. Zo kun je je pins opmaken ‘on the go’.

 

Welke afmeting bij welke content

Zoals ik al eerder aangaf is de soort content leidend voor de afmeting van je afbeelding in de pin. Ik zal de drie meest voorkomende afmetingen laten zien.

Blog of website

Uiteraard gaan je tekstuele escapades vergezeld van een mooie afbeelding! Je hebt bij een blog post eigenlijk twee keuzes, 736*490 of 735*735. De afbeelding boven deze blog is 736 *490 pixels. Dan heb je een idee. Ik zou je afbeelding niet veel langer maken dan de tweede variant.  Mensen moet dan gelijk wel erg naar beneden scrollen voordat ze de eerste regels tekst tegenkomen. Jaja, conversie is en blijft een dingetje;)

 

afmeting-afbeelding-blog-artikel-op-pinterest-736-bij-490

afmeting-afbeelding-blog-artikel-op-pinterest-735-bij-735

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Webshop

Afbeeldingen van producten, denk aan een trendy outfit, een overheerlijk appeltaart recept of een handgemaakte servieskast zijn of 736*1104 of 736*1128. Uit onderzoek blijkt dat deze afmetingen van pins de meeste clicks en conversie opleveren. Nou hoor ik je denken; “Ja maar de afbeeldingen op mijn webshop zijn juist horizontaal. Hoe werkt dat dan?”. Heel simpel.

  1. Je upload de afbeelding in één van de twee genoemde afmetingen.
  2. Je zet de deeplink, dus waar je wilt dat de pinner uitkomt na het klikken op de foto, in de pin.
  3. Je schrijft een SEO pin beschrijving, maximaal 75-100 karakters en klikt op opslaan.

Als je succesvol met Pinterest aan de slag wilt als e-commerce platform, zul je er tijd en moeite moeten insteken. Dat geldt overigens voor alle platformen of kanalen waar je actief bent, maar dat terzijde.

 
beste-afmeting-afbeelding-product-artikel-op-pinterest-736-bij-1104-pixels

beste-afmeting-afbeelding-product-artikel-op-pinterest-736-bij-1128-pixels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Infographics

De infographic en Pinterest staan eigenlijk synoniem aan elkaar. Dat is natuurlijk ook logisch als je nagaat dat een infographic bijna altijd een verticale afbeelding is. Het is een ideale tool om data begrijpelijk visueel weer te geven. Hij wordt veel gebruikt om cijfer, statistieken en trends weer te geven. Hier zie je een mooie infographic geplaatst op Emerce die prachtig de groei van scale-ups in Nederland weergeeft. De twee meest voorkomende afmetingen zijn 735*2400 en 976*3642. De laatste maat is zo lang dat Pinterest hem inkort en je er eerst nog een keer op moet klikken zodat hij uitklapt en je alle informatie kan  zien en lezen.

 

 

beste-afmeting-infographic-op-pinterest-735-bij-2400-pixels

beste-afmeting-infographic-op-pinterest-976-bij-3642-pixels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je Pinterest ook succesvol inzetten voor engagement, traffic en conversie? Neem dan snel contact met ons op. Wij helpen je meters te maken in recordtijd.

 

De juiste afmeting van de pin bij de juiste content. Succes gegarandeerd!

*credits pin afbeeldingen Rob Russo

 

 

Sorry, comments are closed for this post.