Mmm! Pinterest borden om van te watertanden

Pinterest voor marketingdoeleinden: binnen de strategie van veel bedrijven is het nog een ondergeschoven kindje. Zonde, want Pinterest is de plek bij uitstek waar potentiele klanten speuren naar ‘must have’ producten of diensten. Ja: ook die van jou. Dat vraagt om goedgevulde Pinterest borden: vindbaar en aantrekkelijk, met afbeeldingen waar klanten van watertanden.

Tip 1: Kies de juiste categorie

Vinden en gevonden worden: daar draait het om bij gebruik van Pinterest. Ga je aan de slag met een zakelijk Pinterest account? Of wil je het huidige account nieuw leven inblazen? Dan is het allereerst belangrijk om na te denken over de categorie waarin je borden indeelt. Door te kiezen voor de juiste categorieën en iedere pin te voorzien van een goede omschrijving en titel, is de kans groot dat (potentiele) klanten jou weten te vinden. Bij een verkeerde indeling loop je niet alleen potentiele klanten, mis maar loop je zelfs het risico dat concurrenten boven jou komen te staan in de Pinterest-zoekresultaten. En dat willen we niet.

Tip 2: Schrijf specifieke titels

Geef je Pinterest borden een titel die kort en bondig weergeeft waar het bord over gaat. Wees daarbij specifiek. Kies als omschrijving dus niet “Rozen”, maar bijvoorbeeld “Engelse oude rozen”. Heb je veel verschillende typen Engelse oude rozen op dat bord? Maak dan bijvoorbeeld een volgend bord met de titel  “Engelse oude hybride rozen”. Hoe specifieker je bent, hoe beter jouw content wordt gevonden door pinners.

Tip 3: Goede Pinterest borden = mooie afbeeldingen

Een goed Pinterest account valt of staat met het gebruik van mooie, aantrekkelijke afbeeldingen. Het is bijvoorbeeld bekend dat afbeeldingen met gezichten 40% minder worden gerepind en dat verticale afbeeldingen het beter doen dan horizontaal.

Tip 4: Rangschik de borden

De twee eerste Pinterest borden van je account zijn de borden die mobiele bezoekers zien. Aangezien 80% van het verkeer van Pinterest via mobile devices gaat, is het dus goed om je belangrijkste borden bovenaan te plaatsen. Je borden worden niet automatisch door Pinterest gerangschikt. Gelukkig kun je dit heel eenvoudig zelf doen door ze zogenaamd te ‘draggen en droppen’. Bekijk in onderstaande video hoe je dit in een handomdraai voor elkaar hebt:

Tip 5: Wissel bordomslagen af

Als je wilt dat mensen jouw zakelijke Pinterest account bezoeken én blijven bezoeken, is het belangrijk om regelmatig relevante content te plaatsen. De juiste pin op het juiste moment. Aan actuele bordomslagen kunnen potentiele klanten zien dat jouw account up-to-date is. Wissel die dus regelmatig af. Leuk: maak ook eens seizoensborden.
Lees hierover meer in het blog: Zakelijke seizoensborden op Pinterest: 3 do’s en don’ts

Tip 6: Begin in ‘t geheim

Een Pinterest bord moet minimaal 15 pins bevatten. Waarom? Pinterest is een visueel platform en een visuele zoekmachine. Bezoekers willen dus daadwerkelijk iets te zien hebben en een gevoel ontwikkelen bij jouw diensten of producten om ze te repinnen of met je in zee te gaan. Wil je dat je account serieus genomen wordt, zorg dan voor voldoende pins. Wil je dat niet gelijk de hele wereld meekijkt? Begin dan anoniem. Zo kun je op je gemak pins toevoegen, voordat je nieuwe Pinterest borden publiceert.
Interesse in zakelijk gebruik van Pinterest voor jouw bedrijf, maar niet in al het geregel dat erbij komt kijken? Maak dan gebruik van de diensten van The Pinfluencers. Neem contact op. Succes verzekerd.

Leave a reply