Een goede pin op het juiste moment ingeprikt

Een goede pin is meer dan alleen een mooie, aansprekende afbeelding of video; de pin-beschrijving moet zoekmachinevriendelijk zijn en precies op het juiste moment in de smart feed verschijnen. Net zoals je webteksten zoekmachinevriendelijk (SEO) maakt, kun je de beschrijvingen en alt-teksten bij je pins ook gemakkelijk vindbaar maken voor Google.

Wil je Pinterest gebruiken om meer bezoekers te trekken naar je site? Dan is dit een van de voorwaarden waaraan je pins moeten voldoen. Ook timing is bijzonder belangrijk: het is zaak dat je pins zichtbaar zijn op het moment dat jouw volgers of potentiële klanten online zijn. Pinterest gebruiken op een effectieve manier vraagt om tijd, kennis en kunde, maar ook om het nodige onderzoek.

Meten is weten geldt zeker voor Pinterest. Gelukkig is daar een hele handig applicatie voor die je hierbij helpt, Tailwind. Deze tool is ontwikkeld door een officiële en erkende Pinterest Content Partner in Amerika. Naast zeer gedetailleerde rapportage kun je met Tailwind ook je pins plannen. Pssst…dit werkt ook voor Instagram.

WEL DE LUSTEN MAAR NIET DE LASTEN VAN PINTEREST ?

Iedere ondernemer, online marketing specialist en e-commerce manager weet dat kwaliteit tijd kost. Dat geldt ook voor het beheer van je zakelijk Pinterest account. Heb je geen tijd om afbeeldingen op te maken of de juiste alt-tags te schrijven? Wil je liever je tijd en energie steken in waar jij goed in bent? Zullen wij de werkzaamheden uit handen nemen en je Pinterest bedrijfsaccount beheren en zorgen voor het gewenste resultaat?

Ja ik wil uitbesteden!