• meer online omzet
  • hoger in Google
  • meer bezoekers website
  • e-commerce platform
  • beter engagement

Meer traffic en verkoop met Pinterest marketing 

Sinds kort is adverteren op Pinterest mogelijk in Nederland. Dat is goed nieuws voor bedrijven, want Pinterest mag zich verheugen in een stijgende populariteit. Er zijn al ruim 4 miljoen geregistreerde Nederlandse pinners en elke dag zijn er meer dan 745.000 gebruikers actief op het platform. Dat betekent dat je als bedrijf het fenomeen Pinterest maar beter serieus kan nemen. Maar wat is nou precies het belang van Pinterest marketing en hoe pak je adverteren op dit platform aan?We nemen je mee in de wereld en mogelijkheden van adverteren op Pinterest.

Waarom Pinterest marketing belangrijk is voor jouw merk of bedrijf

Pinterest heeft unieke informatie over gebruikers hun leeftijd, sexe,interesses, smaken, voorkeuren e.d. Daarmee kun je als bedrijf heel nauwkeurig een ideale doelgroep samenstellen voor je campagne. Bovendien zijn de kosten voor adverteren op Pinterest relatief laag en kun je dus rekenen op een goede ROI.

Bedrijven kunnen op Pinterest adverteren met verschillende campagnedoelen. Dat kan zijn het verhogen van je naamsbekendheid, het promoten van je producten of het genereren van traffic naar je website of webshop. Door gericht te adverteren op interesses van je doelgroep bevorder je deze doelen en zullen Pinterest bezoekers je bedrijf ook gaan volgen.

OP PINTEREST ADVERTEREN?

Wil je én meer verkeer naar je website én meer omzet uit je webshop halen? Wil je Pinterest marketing inzetten maar weet je niet hoe? The Pinfluencers helpen je op weg! Wil je zelf  met Pinterest adverteren aan de slag?  Leren hoe je de Pinterest Ads Manager inricht met KPI’s die voor jouw organisatie belangrijk zijn?

Ja ik wil aan de slag

Pinterest Marketing:zichtbare resulaten

Je kunt alleen adverteren op Pinterest met een zakelijk account. Voordat je met advertenties of campagnes aan de slag gaat moet je een aantal voorbereidingen treffen op je website of webshop. Als eerste koppel je je website.Dit gaat volgens een verificatieproces. Om inzichten te krijgen in de performance van je advertenties en campagnes moet je de Pinterest Tag toevoegen op je website of webshop. Dit is vergelijkbaar met de Facebook Pixel. Zo krijg je zeer gedetailleerde feedback over je Pinterest marketing inspanningen.

Wil je meer uit Pinterest en Pinterest Adverteren halen en je bedrijf een boost geven? Naast het actief plaatsen van organische pins, kom je met Pinterest Adverteren direct onder de aandacht bij jouw klanten.

Omdat mensen Pinterest gebruiken om nieuwe ideeën te vinden, willen ze meer weten over je producten en je bedrijf. Je pinbeschrijving is dan ook van net zo groot belang als een attractieve afbeelding. Het praatje en het plaatje;)

Gebruikers op Pinterest zoeken met een koopintentie of  om daadwerkelijk tot een bepaalde actie over te gaan. Zo geven 6 van de 10 Nederlandse gebruikers op Pinterest aan na inspiratie of een idee te hebben opgedaan overgaat tot actie. Ze kopen het product,  boeken het hotel of plannen de zomervakantie.

Promoted Pins, of gesponsorde pins hebben bijna 6% meer betrokkenheid dan de organische pins. Videopins kennen een nog hogere conversie, gemiddeld tussen de 12 en 15%. Adverteren op Pinterest loont dus! Zeker omdat de kosten vele malen lager zijn dan op Facebook.

De-er-zijn-alleen-maar-vrouwen-op-Pinterest-mythe

Nee, niet meer. Dat was in de beginjaren in Amerika van inderdaad. In Nederland ligt de verdeling van mannelijke en vrouwelijke gebruikers op Pinterest sowieso al anders. De verhouding van de 4 miljoen pinners is ongeveer 60% vrouw t.o.v. 40% man. En de groei van de mannen op Pinterest stijgt. Dit jaar zo’n 15%  meer dan vorig jaar. Dat is ook verklaarbaar. Er is namelijk meer mannelijke content op Pinterest. Dus duidelijk een geval van kip en ei. Of beter gezegd haan en…;)

Wil je ook met Pinterest Adverteren aan de slag maar weet je niet hoe? The Pinfluencers helpen je van de creatie van de pin, het opstellen van het zoekwoordenonderzoek voor je pins tot aan het opzetten en inrichten en uitvoeren van een volledige Pinterest-marketing campagne.

Geef ons een belletje op 085-77732119, of stuur een mailtje naar info@thepinfluencers.nl. We reageren altijd binnen 48 uur. Of stuur een bericht.

Aan de slag met Pinterest!

Wil je ook zakelijk succesvol aan de slag met Pinterest? Wij helpen je graag op weg!
Schrijf je dan in op onze tweewekelijkse nieuwsbrief waarin we het laatste nieuws rondom Pinterest delen.