Waarom Pinterest marketing belangrijk is voor jouw merk of bedrijf

Pinterest wordt door de meesten gezien als het zoveelste social media platform. Maar weet je dat het in eerste instantie een visuele zoekmachine is? Pinterest wordt enthousiast gebruikt door personen die online inspiratie willen opdoen. De aankoop van kleding, een plan voor een tuinrenovatie of bijvoorbeeld productideeën voor het inrichten van je huis. Vergeleken met ‘typische social media kanalen’ wordt Pinterest gebruikt als voorbereiding en orientatie om een aankoop te doen.

Had ik al gezegd dat er 4 miljoen Nederlanders met een koopintentie gebruik maken van de visuele zoekmachine?Nee? Misschien had ik daarmee moeten beginnen. Vier miljoen Nederlanders dus. En van de meeste gebruikers weet Pinterest ook het geslacht, de leeftijd, interesses en voorkeuren. Daarmee kun je als bedrijf heel nauwkeurig een ideale doelgroep samenstellen voor je campagne.

Ik hoor het mensen al zeggen: “Maar dat weten Facebook en consorten ook…”. Klopt. Maar Facebook wordt gebruikt om sociaal gedrag te vertonen (berichten en foto’s delen bijvoorbeeld), terwijl Pinterest je helpt nieuwe producten en diensten te ontdekken. Bovendien zijn de kosten voor adverteren op Pinterest relatief laag ten opzichte van Facebook en Google. Hierdoor behaal je sneller een goed rendement op je investering.

pinterest-marketing-voor-bedrijven

Hulp nodig bij jouw Pinterest marketing strategie?

PINTEREST MARKETING UITBESTEDEN

Pinterest training op locatie

Pinterest marketing is de manier om meer naamsbekendheid te krijgen, hoger in Google te komen en uiteraard meer verkopen te realiseren. Wij bedenken en maken Pinterest campagnes en advertenties die resultaat opleveren. Wil jij een hoger rendement
halen uit je marketing budget?

PINTEREST MARKETING TRAINING

Pinterest training incompany

Wil jij van een ervaren Pinterest marketeer aan de hand van praktijkvoorbeelden leren hoe je op Pinterest kunt adverteren? Welke soorten Promoted Pins er zijn, wat Pinterest Catalogi is en hoe je de Pinterest Ad Manager inricht?

Welke doelen behaal ik met Pinterest Marketing?

Bedrijven kunnen op Pinterest adverteren met verschillende campagnedoelen. Dat kan zijn het vergroten van je naamsbekendheid, het promoten van je producten of het genereren van meer bezoekers naar je website of webshop. Door gericht te adverteren op interesses van je doelgroep bevorder je deze doelen en zullen Pinterest bezoekers je account ook gaan volgen.

Zichtbare resultaten met een zakelijk account

Je kunt alleen adverteren op Pinterest met een zakelijk account. Voordat je met advertenties of campagnes aan de slag gaat moet je enkele voorbereidingen treffen op je website of webshop.

1. Koppel je website met Pinterest

Als eerste koppel je je website. Dit gaat volgens een verificatieproces. Om inzichten te krijgen in de performance van je advertenties en campagnes moet je de Pinterest Tag toevoegen op je website of webshop. Dit is vergelijkbaar met de Facebook Pixel. Zo krijg je zeer gedetailleerde inzichten over je Pinterest marketinginspanningen.

2. Overtuigende pinbeschrijving en afbeelding

Wil je meer uit Pinterest halen en je bedrijf een boost geven? Start dan met Pinterest adverteren! Naast het actief plaatsen van organische pins, kom je met Pinterest marketing direct onder de aandacht bij jouw klanten. Omdat mensen Pinterest gebruiken om nieuwe ideeën te vinden en dingen te ontdekken, willen ze eenmaal in aanraking gekomen met jouw content meer weten over je producten en je bedrijf. Je pinbeschrijving is dan ook van net zo groot belang als een attractieve afbeelding. Het praatje en het plaatje.

Pinterest wordt gebruikt om dingen te plannen voor de toekomst. Ze bevinden zich in de oriëntatiefase of de overwegingsfase. De droomreis, de huwelijksdag of een vakantiehuis in Spanje….. Pinners zoeken met een koopintentie om daadwerkelijk tot actie over te gaan. Bijna 87 procent van de Nederlandse Pinterest gebruikers zegt een product of dienst te hebben gekocht nadat ze inspiratie of een idee hebben opgedaan via Pinterest. Pinners zijn dus heel erg “actionable”.

3. Hoge conversieratio met Promoted Pins

Promoted Pins, of gesponsorde pins hebben bijna 6% meer betrokkenheid dan de organische pins. Videopins kennen een nog hoger conversieratio, gemiddeld tussen de 12 en 15%. Adverteren op Pinterest loont dus! Zeker omdat de kosten vele malen lager zijn dan op Facebook.

pinterest-marketing-stappenplan

Tijd voor extra omzet via Pinterest

Wil je ook met Pinterest Adverteren aan de slag maar weet je niet hoe? The Pinfluencers helpen je van de creatie van de pin, het opstellen van het zoekwoordenonderzoek voor je pins tot aan het opzetten en inrichten en uitvoeren van een volledige Pinterest-marketing campagne.

Geef ons een belletje op 085-77732119, of stuur een mailtje naar info@thepinfluencers.nl. We reageren altijd binnen 48 uur. Of stuur een bericht.