Pinterest zakelijk gebruiken: 5 kansen voor 2017

Nieuw jaar, nieuwe mogelijkheden. In 2016 heeft Pinterest een aantal wijzigingen doorgevoerd die grote kansen bieden voor zakelijk gebruik. Zo zet het platform meer in op lokale zoekresultaten en is affiliate marketing weer toegestaan. Loop mee langs 5 belangrijke wijzigingen en ontdek hoe je hier als bedrijf slim op kunt inspelen. Dat belooft een happy new year!

1.Meer lokale klanten

Het zal je niet zijn ontgaan dat de populariteit van Pinterest alsmaar toeneemt. Niet alleen in de VS, maar zeker ook daarbuiten. Daarom besloot Pinterest een belangrijke wijziging door te voeren. Misschien heb je hem voorbij zien komen:

We hebben je doorgestuurd naar nl.pinterest.com zodat je optimaal van Pinterest kunt genieten

Pinterest zet dus lokaal in. Nederlandse pinners zien nu eerder content van Nederlandse afkomst. Bedien jij vooral klanten op de Nederlandse markt? Dan is dit een erg positieve ontwikkeling.Jouw bedrijfsborden zijn eerder zichtbaar in de zoekresultaten van je klanten.

De reden voor de nieuwe, Nederlandse URL? Pinterest zag verschillen tussen het zoekgedrag in landen. Zo bleek dat bijvoorbeeld een Fransman – helemaal in lijn met de cultuur en klimaat van zijn land – meer geïnteresseerd was in recepten of buitenactiviteiten dan de gemiddelde Hollander. Daarom voorzag Pinterest ieder land van een eigen subdomein. Een lokale pinner ziet nu lokale zoekresultaten. Allemaal voor de best user experience.

pinterest-introduceerd-local-search-betere-zoekresultaten

 

2. Extra ruimte voor organische content

Pinterest werd lange tijd verweten een tweede Facebook te worden. Pinners konden hun tijdlijn niet openen of de opgedrongen content vloog hen om de oren. Die tijd is voorbij. Pinners kunnen deze functie nu heel simpel uitzetten en zien dan alleen nog pins van mensen, groepsborden of onderwerpen die zij volgen. Vooral voor bedrijven is dit goed nieuws. Organische content valt meer op. Er is meer ruimte op de Smart Feed.

 

pinterest-geeft-pinners-mogelijheid-aanbevolen-pins-aan-of-uit-te-zetten

 

3. Pinterest zakelijk gebruiken? Affiliate marketing mag weer!

In mei 2015 verbood Pinterest pins met affiliate links. Best logisch, want er werd op grote schaal misbruik van gemaakt. Bijvoorbeeld door gok- en sekssites. Het affiliate-verbod zorgde voor grote teleurstelling bij o.a. bloggers, die er goed en eerlijk geld mee verdienden.

In 2016 heeft Pinterest grote stappen gezet in de strijd tegen spam. Dankzij slimme technieken en algoritmes is het verschil tussen ‘gewone’ affiliate links en spam veel duidelijker. Ook de gebruiksvoorwaarden zijn verscherpt en aangepast. Daarom onze oproep…

Affiliate marketeers, bedrijven en marketingbureaus opgelet: hier liggen enorme kansen om geld te verdienen met Pinterest. Boost het verkeer naar je website en webshop en verhoog je conversie zienderogen.

pinterest-laat-affiliate-marketing-toe-geld-verdienen-met-pinterest

 

4. Meer engagement dan ooit

Vrij recent heeft Pinterest een nieuwe feature toegevoegd waar ik als marketeer helemaal blij van word. Bij iedere pin staat nu een checkmark waarmee klanten kunnen aangeven wat zij van pins vinden. Was het recept lekker? Het hotel helemaal top? Feedback, omschrijvingen, recensies en verbeterpunten kunnen nu allemaal worden toegevoegd aan de pin.

Waarom ik zo blij ben? Deze ontwikkeling biedt jouw bedrijf ongekende mogelijkheden om met klanten in gesprek te komen. Door te luisteren en open te staan voor feedback worden klanten voortaan trouwe klanten. Probeer het uit! Je zult versteld staan.

 

pinterest-introduceert-geprobeerd-tried-it-functie-bij-iedere-pin

 

5. Je eigen etalage op Pinterest!

Pinterest zakelijk gebruiken? Dan mag een heuse etalage natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig heeft Pinterest eind vorig jaar de zogenaamde showcase toegevoegd. Je eigen winkel op Pinterest! Als bedrijf kun je hiermee 5 borden met jouw best lopende producten laten rouleren in de etalage en zo het verkeer naar je website en de conversie verhogen.

De etalage is ideaal voor bedrijven in de mode-, food- of woonbranche. Of bedrijven die seizoensgebonden producten verkopen. Denk aan Allerhande die succesvol gebruik maakt van Pinterest met Rich Pin recepten.De digitale etalage is alleen beschikbaar voor zakelijke accounts. Des te meer reden dus om een bedrijfsaccount aan te maken. The Pinfluencers kunnen je hierbij helpen!

pinterest-showcase-etalage-5-borden

Een blinkend jaar voor Pinterest!

Pinterest ontpopt zich langzaam aan als “the next Google”. We zoeken steeds meer beeldgericht. En… klanten neuzen op Pinterest met de intentie om te kopen! Dit maakt het steeds interessanter om Pinterest zakelijk in te zetten in een omnichannel-strategie. Hulp nodig bij een professionele aanpak?

NEEM DIRECT CONTACT OP

In 2017 nooit meer achter de feiten aanlopen? Alles weten over adverteren, verkopen en zakelijk verleiden op Pinterest? Abonneer je op de nieuwsbrief of volg onze Facebookpagina.

Sorry, comments are closed for this post.