Promoted Pins hebben zeker aandacht nodig als jij als ondernemer wilt focussen op Pinterest marketing. Pinterest is een platform met rijke mogelijkheden voor ondernemers. Je kunt diverse soorten pins inzetten voor je bedrijf. Zo kun je kiezen voor gratis mogelijkheden voor je Pinterest marketing, maar er zijn ook betaalde opties. De Promoted Pins vallen onder de betaalde pins. The Pinfluencers vertelt je meer over deze specifieke soort pins. Daarnaast laten wij je natuurlijk zien waarom de Promoted Pins zeker thuis horen in jouw Pinterest marketing strategie.

pinterest-promoted-pins-pinterestmarketing

Wat zijn Promoted Pins precies?

Laten we bij het begin beginnen, want wat zijn Promoted Pins nu precies? Promoted Pins vormen hét advertentieplatform op Pinterest. Het zijn betaalde Pinterest advertenties. In de home feed (de tijdlijn van Pinterest) vindt je de pins van bedrijven, merken, producten en diensten en vrienden die je volgt. Deze home feed word aangevuld door de pins van adverteerders op Pinterest. Deze pins heten Promoted Pins. Voor bedrijven zijn Promoted Pins dé betaalde vorm om pins onder de aandacht te brengen van de gebruikers. De pins worden op drie plaatsen op Pinterest getoond, namelijk:

  • In de smart feed
  • Tussen de zoekresultaten
  • In de gerelateerde (categorie) pins feed

Promoted Pins zijn sinds 2019 te gebruiken in Nederland

Nederlandse ondernemers hebben vrij lang moeten wachten op de optie om Promoted Pins in te zetten binnen de Pinterest marketing strategie. Pinterest maakte in 2013 al een begin met de ontwikkeling van de Promoted Pins en in datzelfde jaar vonden de eerste tests al plaats. Amerikaanse ondernemers mochten uiteindelijk als eerst aan de slag met de Promoted Pins.

Op 1 januari 2015 kwam de optie in de Verenigde Staten beschikbaar. In 2016 konden Britse en Canadese ondernemers Promoted Pins inzetten en Australië, Nieuw-Zeeland en Ierland konden begin 2017 kennismaken met deze pins. Pas in april 2019 kwamen de Promoted Pins ook in Nederland beschikbaar, waardoor nog lang niet alle ondernemers er goed bekend mee zijn.

Waarom gebruik maken van Promoted Pins voor Pinterest marketing?

Ondernemers kunnen Pinterest marketing op veel verschillende manieren aanpakken. Het is vooral belangrijk dat de gekozen strategie optimaal past bij jouw bedrijf en jouw specifieke doelgroep. De Promoted Pins zijn eigenlijk voor ieder bedrijf zeer nuttig en dit alleen al is een goede reden om Promoted Pins toe te voegen aan je strategie voor Pinterest marketing. Natuurlijk zijn er meer interessante redenen om Promoted Pins in te zetten. Hieronder vind je 5 van deze redenen.

1. Pinterest focust op Promoted Pins

Uiteindelijk is het natuurlijk Pinterest die bepaalt hoe en wanneer pins worden getoond. Het platform zorgt ervoor dat Promoted Pins meer aandacht krijgen dan bijvoorbeeld Rich Pins van ondernemers. Waarom? Omdat Pinterest geld verdient met de Promoted Pins. Hoe succesvoller een Promoted Pin is, hoe meer dat Pinterest oplevert. Pinterest helpt zichzelf door jouw gepromote pins succesvol te maken.

2. Promoted Pins zijn natuurlijk

Een heel belangrijk voordeel van gepromote pins is wel dat zij heel natuurlijk zijn. Deze pins worden opgenomen door de gewone omgeving van Pinterest. Dit zorgt ervoor dat de Pinterest advertenties niet storend zijn voor de gebruikers van het platform. Sterker nog, in veel gevallen weten gebruikers het niet wanneer zij op een Promoted Pin klikken.

3. Weergave op basis van zoekopdracht

Promoted Pins worden op verschillende manieren weergegeven binnen Pinterest. Op de eerste plaats worden deze pins in de homefeed weggezet. Daarnaast verschijnen ze ook op basis van de zoekopdracht. Wanneer je bij gebruik van de zoekbalk op ‘Product Pins’ klikt, dan worden de Promoted Pins ook naar voren gebracht. Hierdoor bereiken Pinterest campagnes meer mensen dan campagnes op bijvoorbeeld Facebook. Wanneer we de vergelijking trekken, dan zien we dat de CPM op Facebook een kleine euro hoger ligt dan de CPM op Pinterest. De CPC ligt bij Pinterest maar liefst 94 procent lager dan bij Facebook.

4. Promoted Pins bieden groeimogelijkheden

In veel andere landen kunnen ondernemers de Promoted Pins al jarenlang inzetten binnen de Pinterest marketing strategie. Ons land is wat dat betreft achtergebleven en, vreemd genoeg, levert dit een belangrijk voordeel op voor ondernemers die er nu mee