Rich Pins horen een vaste factor in je Pinterest marketing strategie te zijn. Als ondernemer met een zakelijk account kun je maximaal voordeel halen uit Rich Pins. Zeker omdat deze feature gratis is! Ze mogen dus zeker niet ontbreken als jij gaat focussen op Pinterest marketing. Maar wat zijn Rich Pins precies en hoe behaal je het maximale resultaat? The Pinfluencers vertelt je hier natuurlijk alles over!

rich-pins-inzetten-pinterestmarketing-strategie

Wat zijn Rich Pins precies?

Rich Pins worden ook wel ‘uitgebreide pins’ genoemd. Rich Pins halen belangrijke metagegevens van webpagina’s, waar zij naartoe linken, op. Dit doen zij door middel van een code. De verzamelde metagegevens worden aan de pin toegevoegd, waardoor er meer context ontstaat, meer informatie wordt getoond en de pin er gewoon veel ‘completer’ uitziet. En niet geheel onbelangrijk, Pinterest kent een hogere waarde toe aan Rich Pins waardoor deze eerder en frequenter bij je doelgroep onder de aandacht wordt gebracht. Er zijn vier soorten Rich Pins die je voor Pinterest marketing in kunt zetten. Wij stellen ze hieronder aan je voor.

1. Productpins

Rich Pins zijn ideaal voor ondernemers die winkelen eenvoudig willen maken. Eigenlijk geldt dit voor iedere ondernemer, want we weten inmiddels allemaal dat consumenten snelheid, eenvoud en gemak willen als het om shoppen gaat. Productpins helpen je om het shoppen van je klanten daadwerkelijk eenvoudiger te maken. Dit doen zij doordat de actuele prijs wordt vermeld, de titel in bold wordt weer gegeven, je bedrijfslogo wordt getoond én de actuele voorraad is te zien. Dit wordt aangevuld met reviews, bijvoorbeeld van KiyOh of Klantenvertellen.nl.

2. Artikelpins

Pinterest marketing en content marketing gaan prima hand in hand, maar dan is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je artikelen opvallen. Een waardevol artikel alleen is niet genoeg en daarom zijn er artikelpins in de wereld van Rich Pins. Deze artikelpin voegt niet alleen een button aan de pin toe, maar biedt ook een goede beschrijving en extra auteursinformatie. De naam van de van de auteur en de titel zijn vetgedrukt en je logo is eveneens zichtbaar. Dit is dé reden waarom zo veel bloggers actief zijn op Pinterest, maar o