Benieuwd welk formaat je PIN ontwerpen moeten hebben? Welke afmetingen de hoogste conversie brengen? Op Internet wordt veel gechat en gediscussieerd over dit onderwerp. En er is nogal wat onduidelijkheid. Deze blog is bedoeld om de verschillende formaten uit te leggen waarin je Pinterest-afbeeldingen kunt maken.

De beste afmetingen voor Pinterest afbeeldingen

Pinterest afbeeldingsformaten

Er zijn twee aspecten belangrijk als we het hebben over afbeeldingsformaten. De grootte van de afbeelding, uitgedrukt in pixels, en de aspect ratio, die wordt benoemd in verhoudingen. Pinterest adviseert de volgende afmetingen en aspect ratio’s:

Aanbevolen minimum: 1:1 beeldverhouding, of 600×600
Aanbevolen ideaal: 2:3 beeldverhouding, of 600×900
Aanbevolen maximum: 1:2.1 beeldverhouding, of 600×1260

Zoals je ziet worden afbeeldingen op en besproken in termen van verhoudingen. Wanneer je je grafisch ontwerp maakt, kun je ze dus een beeldverhouding geven tussen 1:1 en 1:2,1. Pinterest heeft altijd aanbevolen om Pins ten minste 600 pixels breed te ontwerpen. Dat betekent dus alles tussen 600×600 en 600×1260. Zie de onderstaande afbeelding voor een weergave van de verschillende lengtes die je Pins kunnen hebben:

 

de-verschillende-pin-afmetingen-voor-pinterest

Ik raad aan om tussen 600×900 en 600×1200 te blijven. Vooral omdat een 1:2-verhouding gemakkelijker te berekenen is en je een kleine marge geeft ingeval Pinterest de maximale cut-off opnieuw vermindert. De 2:3-verhouding, dicht bij het midden, staat bekend als de ideale Pinterest-maat en wordt sterk aanbevolen door Pinterest. Je hoeft je PIN ontwerpen niet te beperken tot de 2:3-verhouding, maar aangezien deze als “ideaal” wordt aanbevolen, laten we bespreken waarom dat zo is.

Wat maakt 2:3 de ideale Pinterest aspect ratio verhouding?

Zolang als ik me kan herinneren, en dat is heel lang, heeft Pinterest een 2:3-verhouding aanbevolen. De aspect ratio 2:3 is geen algoritme of zoiets, het gaat over het ontwerp. De 2:3 verhouding is populair in de fotografie- en ontwerpwereld. Laten we kijken waarom 2:3 zo’n perfecte verhouding maakt.

De meeste camera’s fotograferen in een 2:3-beeldverhouding
Het ligt heel dicht bij de zogenaamde “gulden snede”
Het is eenvoudig om te ontwerpen met de Regel van Derden

DSLR camera’s fotograferen in 2:3 beeldverhouding

De 2:3-beeldverhouding is de verhouding van een afgedrukte foto van 10×15 cm. Hier is een interessant feit over camera verhoudingen: “Deze beeldverhouding is al in gebruik als de standaard voor 35mm camera’s sinds Oskar Barnack het koos als het formaat om te gebruiken in Leica camera’s in het begin van de 20ste eeuw.” Deze 2:3-verhouding is gebruikelijk en wordt al sinds mensenheugenis in de fotografie gebruikt!

Wat is de Gulden Snede?

De verhouding 2:3 ligt zeer dicht bij de gulden snede, die leidt tot de gouden rechthoek. De gouden rechthoek is een rechthoek met zijden in de gulden snede verhouding, dat is ongeveer 1:1.618. Vertaal dat naar Pinterest-taal en je hebt een Pin-ontwerp van 900 bij 1445. Dus heel dicht bij hét juiste formaat van 1000 bij 1500 pixels Maar…De Gulden Snede is echter veel meer dan de afmetingen van een rechthoek:

“De gulden snede is een wiskundige verhouding. Hij wordt vaak aangetroffen in de natuur, en wanneer gebruikt in ontwerpen, bevordert hij biologisch en natuurlijk uitziende composities die er esthetisch aangenaam uitzien… In feite zijn onze hersenen schijnbaar geprogrammeerd om voorwerpen en afbeeldingen te prefereren die de gulden snede gebruiken. Het is bijna een onderbewuste aantrekkingskracht en zelfs kleine aanpassingen die zorgen dat een afbeelding dichter bij de gulden snede ligt, hebben een grote impact op onze hersenen.”– Bron Canva

Met de gulden snede in gedachten is het belangrijk om na te denken over waar je elementen in je rechthoek (afbeelding) plaatst. Denk zorgvuldig na over waar de ogen van de kijker zich op zullen richten als ze jouw pin zien!

de-gulden-snede-regel-voor-pinterest

Regel van Derden

Vergelijkbaar met de “Gulden Snede”, maar een beetje eenvoudiger, is de “Regel van Derden”. Elke verhouding kan de derdenregel bij het ontwerp gebruiken, maar omdat het meestal onder fotografie-ontwerp wordt besproken, zien we dat de derdenregel vaak wordt uitgelegd in de 2:3-verhouding. De Regel van Derden is waarschijnlijk de meest besproken regel die we in de fotografie kennen. Het is vaak ook de eerste compositieregel die je leert op een fotografiecursus of -school. De derdenregel is een zeer effectieve techniek, maar kan juist ook heel goede resultaten geven wanneer hij wordt gebroken. Het volgen van de derdenregel houdt de foto in balans en helpt om te zorgen dat het aandachtspunt in de foto ook echt de aandacht trekt van de kijker.

De derdenregel kan eenvoudigweg worden uitgelegd door je voor te stellen dat je de beeldzoeker verdeelt in drie vlakken, zowel horizontaal als verticaal. Het raster wat je dan krijgt bestaat uit twee verticale lijnen en twee horizontale lijnen, ieder op 1/3 deel. Daardoor krijg je een raster van 9 gelijke vlakken en 4 kruispunten van de lijnen.

regel-van-derden-voor-beste-pinterest-afbeeldingen

Breedte van Pins

Pins kunnen vrijwel elke breedte hebben. Pinterest raadt aan om pins ten minste 600 pixels breed te maken, maar het hoeft niet exact dat aantal te zijn. Hoewel Pinterest momenteel geen Pins weergeeft op 600 pixels breed, raad ik aan om ze tenminste zo breed te maken. Waarom? Omdat ze het aanbevelen en je nooit weet wanneer ze iets veranderen en beginnen met het weergeven van grotere afbeeldingen. Begin met 600 pixels breed, maar als je ze breder wilt hebben, kan dat. Als je Pin-afbeeldingen in je berichten plaatst en deze over de volledige breedte wilt gebruiken, gebruik je de verhoudingen om bepalen wat jouw breedte:lengte zal zijn.

Verhoudingen berekenen

We gebruiken de 2:3-verhouding als voorbeeld. Gebruik de vooraf bepaalde breedte om de onbekende lengte te vinden. De berekening is: breedte vermenigvuldigen met 3 en vervolgens delen door 2.
Als ik mijn pins 800 pixels breed wil maken, dat is dat 800×3=2400 en 2400/2=1200. Mijn pins afmetingen zijn dan dus 800×1200. Het berekenen van verhoudingen van 1:2.1 in elke afmeting is veel gemakkelijker. Neem gewoon de breedte en vermenigvuldig deze met het tweede getal, delen is niet nodig. Dus bijvoorbeeld 800×2.1=1680 pixels. Zijn jullie er nog;)?

De maximale lengte van pins

De meningen over het niet kunnen ontwerpen van Pins die langer zijn dan een 2:3-verhouding lopen sterk uiteen. Ik geloof daar niet in en ik denk dat jij dat ook niet hoeft te doen. Je kunt best Pins ontwerpen die langer zijn. Hier is een kleine geschiedenisles:

  • Begin van Pinterest – de maximale cut lag bij 1:3.5 (2.100)
  • Zomer 2016 – de eerste reductie van de lengte naar 1:2.8 (1680)
  • 2017 – de maximale lengte wordt verkort tot 1:2.6 (1560)
  • Begin 2018 – de langste Pin-afmeting gaat naar 1:2.1 (1260)
  • 2019 – geen andere wijzigingen maar vasthouden aan de 2:3-verhouding
  • 2020-best converterende pin 1000 bij 1500 pixels

Pinterest zelf zegt:”Aangezien Pins in kolommen zijn gerangschikt, geven verticale afbeeldingen het beste beeld en de beste prestaties. We raden aan om een verticale beeldverhouding van 2:3 te gebruiken. Er is geen juiste maat voor Pins, maar houd er rekening mee dat langere pins misschien afgekapt worden.

Ik kan niet echt zeggen wanneer en waarom een lange pin wordt afgekapt. Ik zie bijvoorbeeld langere Pins eerder op mijn mobiel dan op mijn desktop. Sterker nog, ik zie zelfs Pins die  langer zijn dan de 1:2.1-verhouding. Dus Pinterest vindt het oké om Pins langer te ontwerpen dan de ideale 2:3-verhouding. Probeer een paar verschillende lengtes te ontwerpen. Experimenteer ermee. Jouw publiek en inhoud zijn anders dan die van alle anderen.

 

lange-pins-op-pinterest-the-pinfluencers

 

 

Maar worden lange pins niet lager gerankt door Pinterest?

De mensen die het Pinterest-beleid bepalen, vonden dat super lange Pins, dus die met een 1:3.5-verhouding, zorgden voor een slechte gebruikerservaring in de feed voor Pinners. De missie van Pinterest is om mensen te helpen zoeken en vervolgens dingen te ontdekken waar ze van houden. Ze vonden dat deze “Giraffe” Pins het moeilijker maakten voor Pinners om die dingen te ontdekken. Vanaf 2017 begon Pinterest met het analyseren van Pin-lengtes. Ze hebben hun algoritme-geheimen niet volledig vrijgegeven, maar de kern ervan is: als een Pin tweemaal zoveel ruimte in beslag neemt, moet deze meer betrokkenheid demonstreren.

Dus ze zeggen niet “deze Pin is lang, we laten hem niet zien.” Ze willen alleen meer betrokkenheid zien bij langere Pins – en het mooie is dat de meesten ervan ook daadwerkelijk meer betrokkenheid krijgen! Als ze tenminste goed ontworpen zijn. Overigens zie je op Pinterest een breed scala aan Pin-lengtes die goed presteren. Mijn aanbeveling is om verschillende lengtes uit te proberen. Deins niet terug voor het ontwerpen van langere Pins als ze er goed uitzien en werken voor jou.

Wat is het belangrijkste bij het ontwerpen van pins?

Bij de grootte gaat het niet in de eerste plaats over het algoritme. Het gaat om de looks. Het klinkt flauw, maar Pinterest is vooral een visueel platform en dus is het uiterlijk van je Pin belangrijk.Afmetingen zijn niet het allerbelangrijkste element als het gaat om het ontwerpen van je Pins. Belangrijker is dat de Pin goed is ontworpen. Dat hij er goed uitziet en de aandacht van je gewenste publiek trekt. Richt je op het ontwerpen van Pins die aanspreken, resoneren met je publiek en opvallen in de smartfeed. Hopelijk helpt de toelichting van wat de 2:3-verhouding ideaal maakt je om te begrijpen dat hoe elementen in je afbeelding worden geplaatst een groot verschil maakt – ongeacht de lengte van je pin.

Als je vragen hebt schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn telefonisch bereikbaar 085-77732119, of stuur een mailtje naar info@thepinfluencers.com.Of stuur een bericht via ons contactformulier. We reageren altijd binnen 48 uur.