Pinterest account inrichten, bepaald geen makkie

Een zakelijk account op Pinterest starten heeft flink wat voeten in de aarde. Het is een stuk lastiger dan het openen van bijvoorbeeld een Facebook- of Instagram account. Dat komt doordat Pinterest niet een social media kanaal is, maar in de eerste plaats een e-commerce platform . Daarnaast is het een visuele zoekmachine. Om de vindbaarheid van je content te vergroten, wordt het ineens belangrijk dat je nadenkt over de beschrijving van een Pinterest-bord en je realiseert dat ook de categorieën en secties waarin je de borden indeelt erg belangrijk zijn bij het aanmaken van je zakelijk Pinterest account. Als een bord bijvoorbeeld in de verkeerde categorie is ingedeeld, bestaat de kans dat niet jij, maar je concurrent, bovenaan komt te staan bij de Pinterest-zoekresultaten. Als officieel partner van Pinterest weten The Pinfluencers precies aan welke eisen een succesvol zakelijk Pinterest account moet voldoen.

Een goed begin is het halve werk: Pinterest account aanmaken

Wij zetten een zakelijk Pinterest account op wat staat als een huis. Voor de pinners (de gebruikers va Pinterest) is één oogopslag duidelijk wat jouw bedrijf doet met het lezen van de profielbeschrijving. De bordtitels en bord beschrijvingingen zijn SEO-proof. Daar doen we namelijk een zoekwoordenonderzoek voor op Pinterest. Hetzelfde geldt voor pintitels en pinbeschrijvingen. Ook die zijn zoekmachinevriendelijk. Pakkende zinnen zorgen ervoor dat gebruikers doorklikken op je pin en zo op je website of webshop belanden.

We installeren de Pinterest bewaarknop op je site zodat bezoekers afbeeldingen van jouw site kunnen pinnen en zorgen voor gratis distributie van jouw content. Afhankelijk van de sector van je bedrijf of merk vragen we Rich Pin Product, Rich Pin Recepten of Rich Pin Artikelen aan voor je zakelijk account. Deze uitgebreide pins geven je zakelijke Pinterest account een flinke kick-start.

Nadat wij jouw zakelijke Pinterest account hebben opgezet, heb jij:

√ een Google zoekmachinevriendelijke profielbeschrijving
√ je bedrijfswebsite geverifieerd bij Pinterest, een soort keurmerk
√ 10 borden, ieder voorzien van 10 pins en ingedeeld in de juiste categorieën
√ SEO-beschrijvingen op deze 10 borden
√ pins voorzien van SEO-teksten en de juiste alt-teksten
√ 2 groepsborden
√ een Pinterest account die gekoppeld is aan je Google Analytics
√ een Pin-It-knop op je website of webshop
√ al je andere social media-accounts, zoals Instagram en YouTube gekoppeld aan je zakelijk Pinterest account

Laat ons jouw zakelijke Pinterest account aanmaken

Wil je een vliegende start op Pinterest? Er zeker van zijn dat jouw zakelijke account aan alle voorwaarden voldoet om een succes te worden? Laat The Pinfluencers dan een Pinterest account aanmaken voor jouw onderneming. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden!

WEL PI