Zakelijke seizoensborden op Pinterest: 3 do’s en don’ts

Klanten vinden en binden via Pinterest? Plaats dan regelmatig actuele content. Weloverwogen afbeelden die passen bij jouw diensten of producten en boodschap. Lastig? Welnee! Zorg dat je content aansluit bij wat je klanten willen lezen, dan zit je altijd goed. Laat je daarbij bijvoorbeeld inspireren door de seizoenen.

Seizoensborden maken? Do this!

1: Haak in op actualiteiten

Als iets belangrijk is voor zakelijk succes op Pinterest, dan is het de actualiteit wel. Bedrijven die het goed doen op het sociale medium, zijn degenen die er als de kippen bij zijn als het om een leuke paasboodschap gaat. En die niet afwachten tot een seizoensbord over herfststormen komt aanwaaien. Om op het juiste moment met het juiste bord te komen, zijn plannen en vooruitwerken de toverwoorden. Gebruik bijvoorbeeld een inhaakkalender.

2: Verlies doel en doelgroep niet uit het oog

Hartstikke fijn als je als bedrijf een mooi seizoensbord in elkaar hebt gedraaid, maar is dat ook de informatie waarnaar jouw doelgroep op zoek is? Anders dan andere sociale media, is Pinterest vooral ook een visuele zoekmachine. Ga dus nooit aan de slag met een seizoensbord, voor je hebt bepaald wie jouw doel en doelgroep is.

3: Vermijd saaie clichés

De kerstbomen met rode ballen en champagneglazen met “gelukkig nieuwjaar” kennen we nu wel. Kies bij het maken van een seizoensbord een originele boodschap. Iets dat echt bij jouw bedrijf past, of waarvan jouw klanten gegarandeerd blij worden. Zelfgemaakte tekeningen, afbeeldingen of foto’s zijn natuurlijk helemaal leuk. Authentieker wordt het niet.

Seizoensborden maken? Don’t do this!

Seizoensborden laten staan

Door gebruik te maken van seizoensborden, laat je als bedrijf zien dat je actief bent op Pinterest en dat het interessant is om jouw account te volgen. Op die manier bouw je een steeds grotere kring van volgers en klanten op. Dan is niets dodelijker als het laten staan van een zomerbord terwijl de eerste sneeuw alweer dwarrelt. Houd het account dus regelmatig bij, of laat dit doen.

Achter de feiten aan rennen
Veel bedrijven bedenken de dag voor kerst dat ze ook nog wel iets met hun tijdelijk verkrijgbare producten hadden willen doen. Of dat het leuk was geweest om die vakantie-aanbieding nog even op Pinterest te plaatsen. Jammer, maar helaas: de kalkoen ligt al in de oven of de koffers zijn al gepakt. Begin dus op tijd aan het maken en plaatsen van zakelijke seizoensborden om er nog profijt van te hebben.

Na-apen

Je bent als bedrijf niet de enige die actief is op Pinterest, dus ongetwijfeld komt ook de concurrent regelmatig met leuke borden en pins. Ga die vooral niet kopiëren. Klanten zoeken en volgen jouw afbeeldingen omdat ze op zoek zijn naar unieke diensten of producten. Het is dan erg belangrijk (met hoofdletters) dat je als bedrijf je eigen gezicht laat zien op Pinterest.

Wil je meer weten over zakelijk gebruik van Pinterest? Bijvoorbeeld omdat je huidige account te weinig oplevert of omdat je het optimaliseren of beheer ervan wilt uitbesteden? Neem dan contact op met The Pinfluencers voor meer informatie.

Sorry, comments are closed for this post.